Damsters succesvol op eigen boksgala.

Afgelopen zaterdag was sporthal Eelwerd het toneel van een groots opgezet boksgala. Boksvereniging Appingedam wist, ondanks de vele afzegging, het met 300 personen aanwezige publiek een aantrekkelijk programma met 17 partijen voor te schotelen. Maar liefst 4 boksers van de organiserende vereniging kwamen zelf in actie.

Dylano Hendriks nam het in een demopartij op tegen de veel zwaardere Luk Wurdemann uit Leer. Het werd een mooie partij waarin beide boksers alles gaven en die niet onderdeed voor een echte partij. Beide boksers werden gezien als winnaar en kregen een mooie trofee mee naar huis.

Sohrab Roustayi bokste tegen Cas de Korte uit Rotterdam een goede partij. Moest echter ook een paar kilo in gewicht toegeven waardoor de Korte net iets meer het initiatief wist te nemen. Sohrab bokste echter goed mee. Cas de Korte ging in deze mooie partij met de winst naar huis.

Jeremy Hendriks betrad het canvas tegen Tim Baumann uit Leer. Jeremy bokste een uitstekende partij. Wist zijn tegenstander steeds af te stoppen en weg te draaien. De technisch zeer vaardige Jeremy zette zonder in problemen te komen alle 3 de ronden op zijn naam en werd zeer verdiend als winnaar uitgeroepen

Als laatste Damster vertegenwoordiger kwam Dawyd Partika in actie tegen Tim van der Loo uit Nijmegen. De ogenschijnlijk ontspannen Dawyd nam direct het initiatief en wist in ronde 1 zijn tegenstander zelfs 8 tellen te geven door een goede treffer. Voor een debuutpartij werd het van beide boksers een aantrekkelijke partij waarbij Dawyd de winst wist te pakken.

De prijs voor de beste bokser van de avond ging naar Jens Johannessen uit Rotterdam. In zijn partij tegen de Fries Geale Meindertsma liet hij aantrekkelijk boksen zien wat resulteerde in een winstpartij. De juryleden besloten hierop unaniem om hem dan ook de Thijs Koops bokaal toe te kennen.

Boksvereniging Appingedam kijkt terug op een geslaagd boksgala. De publieke belangstelling was iets minder dan bij de voorgaande editie. Daarentegen wist de vereniging met 17 partijen het publiek zeker waar voor hun geld te geven. Een mooie avond boksen waarbij “fair play” zegevierde.