Dylano Hendriks bokst onbeslist op Drents boksgala.

Zaterdag boksten Dylano Hendriks en Maurus Paulus, namens boksvereniging Appingedam, op het Drents boksgala in de Bonte Wever in Assen. Een groots opgezet gala rondom de profpartij van de Smildenaar  Ben Tingen. Tingen sloot de partij overigens winnend af door KO in de 4e ronde.

Dylano nam het op tegen tegen Ray Baart van “Boxing by Kasap”. Beide boksers begonnen direct in een hoog tempo. Er waren felle slagenwisselingen van beide kanten. Dylano hield goed het midden van de ring en leek de 1e ronde met een klein verschil in zijn voordeel af te sluiten. De 2e ronde begon Baart wat feller te worden. Dylano hield echter goed stand en wist goed mee te boksen en ook zijn punten te pakken. In de laatste ronde lieten beide boksers zien over een uitstekende conditie te beschikken. Ook nu weer fel boksen van beide kanten. Na de laatste gongslag was het zeer spannend wat de uitslag zou worden. De jury beoordeelde de partij als onbeslist.

Maurus Paulus bokste tegen de Duitser Patrick Busch. Bush kwam als een stoomlocomotief naar voren en Maurus leek niet lekker in zijn ritme te komen. Een combinatie rechtse directe linker hoek van de Duitser trof doel waardoor Maurus 8 tellen kreeg te verwerken. Hij kon zich hiervan niet tijdig herstellen wat hem weer 8 tellen opleverde. Hierop staakte de scheidsrechter het gevecht in het voordeel van Busch.

Met een mooie onbeslist en een verliespartij keerde het Damster team weer huiswaarts met voldoende stof om op te trainen in aanloop naar de volgende wedstrijden.