Over de boksvereniging

De Boksvereniging Appingedam, opgericht 26 november 1996, wil graag een vereniging zijn die boksen laagdrempelig maakt voor mensen die niet eerder met boksen in aanraking zijn geweest.

Tijdens de trainingen richt Boksvereniging Appingedam zich voornamelijk op:

 • conditietraining
 • krachttraining
 • techniek en coördinatietraining
 • sparring

Een training zou er bijvoorbeeld als volgt uit kunnen zien:
Men kiest een plaats in de zaal uit en begint met touwtje springen totdat de trainer kenbaar maakt dat we beginnen met de training. Vervolgens starten we met een warming-up, die doorgaans gevolgd wordt door kracht- en conditietraining. Dit onderdeel bestaat bijvoorbeeld uit o.a. hardlopen en het doen van push-ups. Na een korte gelegenheid om wat water te drinken vangen we aan met de techniektraining. Hier draait het om het perfectioneren van alle bokstechnische facetten, zoals bijvoorbeeld het zetten van stoten, het ontwijken van stoten en het voetenwerk. Het laatste gedeelte van de training wordt gereserveerd voor sparring. Dit zijn beheerste wedstrijdsimulaties waarin je alle boksingrediënten gezamenlijk in de praktijk probeert te brengen.

Waarmee Boksvereniging Appingedam zich onderscheidt van andere boksverenigingen is de sfeer. Wij sporten met een zeer gevarieerde groep in een prettige en persoonlijke sfeer; men traint fanatiek met zijn allen maar er is altijd respect voor elkaar. Ook beginnelingen krijgen bij ons alle ruimte om zich te ontwikkelen.

We trainen op de maandag- en donderdagavond van 18:30 tot 21:00 uur in de gymzaal van Olingertil.
De groep indeling is als volgt;

 • 18:30 – 19:30 uur: Jeugd (tot 16 jaar)
 • 19:30 – 21:00 uur: Senioren (vanaf 16 jaar) en Wedstrijdboksers
 • 18:30 – 19:30 uur: Parkinsonboksers (alleen op maandagavond)
 Bij ons boksen mannen, vrouwen, jongens en meisjes samen.

JEUGD (<16 JAAR)

De jeugdgroep leert op een verantwoorde wijze de grondbeginselen van de bokssport bijgebracht met een mix van techniek, coördinatie, conditie en spel.
Door de populariteit van boksen is de jeugdgroep enorm gegroeid waardoor deze groep voor de senioren aan traint. Zo kunnen de jeugdleden meer aandacht krijgen van de trainers en zullen de trainingen gevarieerder zijn. Daarnaast geeft het iedereen net wat meer ruimte en dat is toch wel erg prettig tijdens een training.

SENIOREN (16 JAAR >)

De seniorengroep van Boksvereniging Appingedam is een zeer gevarieerde groep waar in een prettige en persoonlijke sfeer wordt getraind. Dat wil zeggen men traint fanatiek met zijn allen maar er is altijd respect voor elkaar. Ook beginnelingen krijgen bij ons alle ruimte om zich te ontwikkelen.

Bij ons boksen mannen en vrouwen samen.

PARKINSONBOKSEN

Vanaf maart 2019 worden bij Boksvereniging Appingedam bokstrainingen gegeven speciaal voor mensen met Parkinson. De groep heeft als naam FPD gekregen wat staat voor Fighting Parkinson Disease. De lessen zijn daarom aangepast met oefenvormen waarbij geen fysiek contact gebruikt wordt. 
“Boksvereniging Appingedam is hiermee de enige aanbieder van Parkinsonboksen in de regio”, aldus initiatiefnemer Jan Koops.

Non contact boksen geïnspireerde trainingen kunnen de symptomen van Parkinson verminderen en zelfs vertragen. De deelnemers voelen zich beter en kunnen beter functioneren in het dagelijks leven. Deelnemers boksen zich letterlijk uit de hoek en verbeteren hun kwaliteit van leven zowel voor hun zelf als hun partner.
Bij niemand verloopt de ziekte gelijk, daarom wordt bij boksvereniging Appingedam ook terdege rekening gehouden met ieders kunnen. De nadruk van de trainingen ligt veelal op oog- en handcoördinatie. De reeds aanwezige deelnemers zijn erg enthousiast over de bokslessen. Inmiddels wordt medewerking gezocht bij lokale fysiotherapeuten en heeft Jan Koops met goed gevolg deelgenomen aan een Amerikaanse trainersopleiding speciaal toegespitst op het Parkinson boksen.

Merchandise

Boksvereniging Appingedam Kleding

Op bestelling kan kleding met aan de voorzijde het logo van de Boksvereniging worden verkregen.
De prijzen zijn als volgt:

 • Hoodie €30,00
 • Softshell €37,50
 • T-shirt €15,00
 • Sweater ronde hals €27,50

Wil je de complete set? Dan krijg je korting en betaal je in totaal €100,00.

Let op:
Tevens is het mogelijk om tegen een kleine meerprijs ook een logo van de vereniging op de achterzijde te krijgen.

Trainings-set

Koop nu je eigen trainings-set v.a. €50,00

Een set bestaat uit:

 • bokshandschoenen
 • windsels
 • een bitje

Verkrijgbaar op de vereniging.

Boksring verhuur

Op zoek naar een professionele boksring voor uw (boks)evenement? Boksvereniging Appingedam heeft een professionele boksring in de verhuur.

Bij de verhuur van de boksring zit het opzetten en afbreken inbegrepen.

De kosten zijn als volgt:

Binnen een straal van 100 km van Appingedam

 • Voor NBB Leden €750,00
 • Voor niet NBB leden €850,00

Voor een straal van meer dan 100 km van Appingedam is de prijs in overleg.

Neem contact op voor meer informatie.