Zeer succesvolle clinic van topbokser Sammy Wagensveld.

Afgelopen zondag gaf topbokser Sammy Wagensveld een clinic bij Boksvereniging Appingedam.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Sammy Wagensveld al een bak aan ervaring. Hij bokste al 90 partijen, heeft veel internationale ervaring en trainde oa met Amerikaanse en Cubaanse boksers. Maar liefst 40 boksers waren gekomen om les te krijgen van deze coming man in de bokssport. Daarnaast waren er ook nog eens 35 mensen aan publiek aanwezig.

Sammy bracht zijn les op een boeiende en inspirerende manier waarbij hij steeds weer refereerde naar de basisbeginselen van het boksen zoals een goede voetenstand en het bewegen. Hij betrok alle boksers bij de les door steeds met een andere deelnemer de oefeningen voor te doen. Nieuw voor veel deelnemers was de “Cubaanse“ hoek, het geven van een hoek als de tegenstander in komt en daarbij gelijk wegdraaien, een techniek die Sammy leerde tijdens zijn trainingen met het Cubaanse team.

Al met al een zeer leerzame clinic voor de boksers uit Appingedam, Delfzijl en Winschoten. Na de training nam Sammy Wagensveld nog ruimschoots de tijd om met alle deelnemers van gedachten te wisselen en om met iedereen op de foto te gaan.